Background

Palaveri paremmaksi

Lokakuinen aamu valkenee hiljalleen Helsingin Ruoholahdessa. Aamun hämäryys muuttuu hitaastipäiväksi, mutta verkkaisuus ei yllä liikekiinteistössä sijaitsevaan neuvotteluhuoneeseen saakka.Huoneesta kantautuu vilkasta puheensorinaa. Kiireiset askeleet kaikuvat käytävällä. Joku huikkaa,onko kahvia?

Kyllä, kahvia on. Kahvi tuoksuu houkuttelevasti, ja tarjolla on myös tuoreita sämpylöitä ja raikkaita

hedelmiä annospaloina. Mitäpä olisi kokous ilman kahvitusta? Useimmiten työpäivä alkaa

kahvikupillisella oman työpöydän ääressä, mutta tunnelma on aivan toinen, kun pääsee valmiiksi

katettuun pöytään. Kahvikupit ovat ryhdikkäänä rivistössä, ja palaveri lähtee kätevästi käyntiin

tarjoilujen voimin.


Asiakkaita on kohteliasta huomioida kahvituksilla, ja pitkiin koulutuspäiviin kuuluu ilman muuta

aamu- ja iltapäiväkahvit. Kahvihetki antaa tarpeellisen tauon, jolloin voi sulatella uutta tietoa tai

rupatella työtoverin kanssa. Yrityksen sisäisissä palavereissa kannattaa välillä ilahduttaa omaa

henkilökuntaa kahvilla ja suolaisella tai makealla leivonnaisella.


Tarjoilut hoituvat sujuvasti Theron Cateringin kautta. Theron Cateringin kabinettilista on uudistettu

hiljattain, ja perinteisten kokoustuotteiden lisäksi listalla näkyy keittiön uudet tuulet.

Parmankinkulla ja viikunahillolla täytetty croissant tai vaikkapa tonnikalamajoneesia ja avokadoa

sisältävä kolmioleipä takuulla parantavat palaverin kulkua.


Kylmäkkö Eini Virkki Theron Catering Tähden keittiöstä kertoo, että edelleen tilataan eniten

sämpylöitä. Sämpylöiden tekeminen sujuu kuin itsestään, sillä niitä Virkki on tehnyt jo vuosien ajan

päivittäin. ”Sämpylöitä on mukava tehdä, mutta onneksi nykyään on paljon erilaisia vaihtoehtoja

täytteeksi”.


Kasvissyöjän ei tarvitse aina tyytyä juustosämpylään. Sämpylän tai voileivän täytteeksi voi ottaa

erilaisia kasviksia, kylmäsavulohta tai tomaattia sekä mozzarellaa. Mozzarellasämpylä on yleisesti

ottaen turvallinen valinta, sillä se sopii niin kasvissyöjälle kuin kala-allergikollekin.

Perinteiset tuotteet tekevät edelleen kauppansa, ja kestosuosikki ylitse muiden on reissumies.

Terveellinen ruisleipä on järkevä vaihtoehto, sillä se pitää verensokerin pitkään aisoissa.


Iltapäivän kokouksiin löytyy kahvin kanssa monenlaista makeaa. Jos takana on runsas lounas, niin

kahvin lisukkeena maistuu pieni makea. Värikäs Mini Macaron -leivos tai korea Petit fours -

suklaakonvehti ovat myös silmänruokaa. Jos Virkki saa itse päättää makean tuotteen, hän valitsee ehdottomasti päivän leivonnaiseksi itse tehdyn piiraan. Pullan sijaan hän suosittelee esimerkiksi porkkana-ja suklaapiirakoita, jotka ovat helppoja tehdä. Ja ennen kaikkea ne ovat näyttäviä ja maukkaita.


Hedelmät annospaloina on monelle mieluista syötävää, sillä vaihtoehto on kevyt ja terveellinen.

Erilaisten marja- ja vihannesjuomien suosio on myös kasvamassa. Virkki itse valitsisi terveellisen

smoothien palaveriin pullakahvien sijaan. ”Sokeri ja kahvi voivat väsyttää, sen sijaan smoothie

piristää ja parantaa keskittymiskykyä”.


Reseptejä voi varioida lähes rajattomasti, ja värikäs juoma on varsin houkuttelevan näköinen.

Virkki kehuu vihreää supersmoothieta, johon tulee lehtikaalia, viinirypäleitä ja avokadoa.

Toisinaan työpäivän aikana järjestetään tilaisuuksia, joihin tarvitaan kattavampi menu. Enää

läksiäisiä ei juhlita välttämättä kakkukahveilla, vaan tarjottavaksi halutaan jotakin erikoisempaa.

Asiakastapahtumiin kysytään usein keittiöltä tarjoiluehdotusta.


Kun Virkki ryhtyy suunnittelemaan menyytä, lähtökohtana on asiakkaan toive. Mikäli asiakas

valitsee lämpimän vaihtoehdon, sen ympärille rakennetaan sopiva salaatti. Kylmä pöytä voi olla

esimerkiksi salaattibuffet. Kokonaisuuteen sisältyy aina jälkiruoka ja kahvi.


Virkki hyödyntää kausituotteita, kuten juureksia sadonkorjuuaikana. Ruokatrendejä hän seuraa

tarkasti: ”tämän päivän trendejä ovat aasialaiset maut ja sushi”. Sanojensa mukaisesti Virkki menee

sesongin mukaan. Hän paljastaa, että peruskaava suunnittelussa on hänellä kuitenkin `päässä`.

”Ei tämä ole mitään rakettitiedettä. Käytän suunnittelussa luovuutta ja taiteellisuutta”. 


Kuva: Larissa Raudas


Theron Catering blog 4.11.2015





LarkkuPOrtMets-me.jpg

Larissa Raudas

© Larissa Raudas 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.